Вход Регистрация

Арабат-инфо

- это информационно-туристический портал о Арабатской стрелке - уникальном месте для отдыха и оздоровления.Здесь будут публиковаться самые свежие новости, касающиеся Арабатской стрелки.

Олександр Тулупов: Будемо робити все, щоб туристи могли прилітати на Арабатську Стрілку літаками

Опубликовал: RedactoR Комментариев: 0 Просмотров: 580
Олександр Тулупов: Будемо робити все, щоб туристи могли прилітати на Арабатську Стрілку літаками
Керівництво Генічеської міської територіальної громади має намір вже до початку туристичного сезону запустити аеродром для малої авіації у селі Стрілкове на Арабатській Стрілці.

Про це “Новому Візиту” повідомив голова громади Олександр Тулупов.

“Буде добре, якщо десь в травні – червні зможемо прийняти перший літак, на якому я прилечу з Каховки до Стрілкового за 15 хвилин“, – поділився амбіційними планами Тулупов.

В міськраді вирішили продовжити задуми на рахунок авіації колишнього сільського голови Стрілкового Олександра Пономарьова. А місцеве комунальне підприємство “Стрілкове”, яке займається аеродромом, перейде у власність Генічеської громади.

Нещодавно Олександр Тулупов разом зі своїми заступниками Вадимом Васильчуком і Дмитром Юнусовим відвідали Каховку, де вже є грунтова злітна смуга. Вони ознайомилися з аеродромом та навіть зробили пробний політ на маленькому літаку.

“Злітна смуга у Стрілковому може бути краща ніж в Каховці. Навіть розміри більші – 1050 на 40 метрів“, – запевнив очільник громади.

На думку Олександра Тулупова аеродром потрібен, щоб залучати заможних туристів на Арабатську Стрілку.

“Бажаючі прилітати до нас літаками малої авіації будуть. Наприклад, є люди, які не хочуть добиратися до Арабатської Стрілки 12 годин і більше. А якби був аеродром – прилетіли би залюбки“, – зазначив Тулупов.

Голова Генічеської громади впевнений, що нічого занадто складного в аеродромі нема і плани для його будівництва в селі Стрілкове реальні. Незабаром проблемні питання будуть вирішуватися на зустрічі з директором аеропорту “Херсон”.

Ми зробимо все можливе, щоб вже найближчим часом туристи змогли прилітати маленькими літаками на Арабатку. А якщо щось не вийде, то тільки з незалежних від нас причин“, – пообіцяв Олександр Тулупов.

Про джерела фінансування аеродрому очільник Генічеської громади не уточнив, але виразив надію, що можливо Херсонська облрада візьме на себе утримання злітних смуг в Стрілковому та Каховці.

Чи полетять літаки на Арабатку та чи буде від цього фінансова вигода і користь курортам Генічеської громади, покаже найближчий час. Бо якось сумнівно, що 4 – 8 пасажирів, що максимально здатні прийняти на борт різні літаки малої авіації, можуть вплинути на туристичний потік в Генічеськ і на Арабатську Стрілку.
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.