Вход Регистрация

Арабат-инфо

- это информационно-туристический портал о Арабатской стрелке - уникальном месте для отдыха и оздоровления.Здесь будут публиковаться самые свежие новости, касающиеся Арабатской стрелки.

Арабатська савана з’явиться на Херсонщині

Опубликовал: RedactoR Комментариев: 0 Просмотров: 563
Арабатська савана з’явиться на Херсонщині
Арабатська савана. Таку назву отримав цікавий проект, започаткований сафарі-парком на курорті Арабатська стрілка. Тут під вольєри для різноманітних тварин з усього світу відвели два гектари території, а ще на двох хочуть зробити ділянку майже справжньої африканської савани.

Висаджувати для цього ендемічні рослини з «чорного континенту» не будуть, натомість переселять сюди копитних, які асоціюються в українців саме з Африкою. Насамперед, дирекція сафарі-парку вже придбала у розпліднику на Західній Україні двох антилоп нільгау – молодого трирічного самця і чотирирічну самичку. Але це тільки початок: у планах переселення до арабатської саванни зебр, антилоп канна та інших впізнаваних травоїдів, котрі є відомими мешканцями савани африканської.

Директор сафарі-парку Олексій Гетта каже, що зараз майбутню арабатську савану почали огороджувати. Надалі шукатимуть її майбутніх мешканців, причому привезти їх на курорт у часи карантинних обмежень буде непросто. Та якщо все вийде, шматочок Африки у степах України притягуватиме тисячі туристів та відпочивальників. І це буде не тільки чарівне видовище: адже вночі до «переклички» тварин додаватимуть своє ревіння ще й леви, котрі мешкають у окремому вольєрі. Це й буде справжнісіньким звуковим відтворенням далекої савани.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ.

"Новий День"
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.