Вход Регистрация

Арабат-инфо

- это информационно-туристический портал о Арабатской стрелке - уникальном месте для отдыха и оздоровления.Здесь будут публиковаться самые свежие новости, касающиеся Арабатской стрелки.

Чи готується Арабатська Стрілка зустрічати туристів

Опубликовал: RedactoR Комментариев: 0 Просмотров: 1203
Чи готується Арабатська Стрілка зустрічати туристів
Всі вітчизняні курорти опинилися заручниками ситуації з коронавірусом і чекають закінчення карантину, щоб знову радувати туристів своєю гостинністю.
Як Арабатська Стрілка готується до сезону, розповіла керівник туристичного порталу "More.ks.ua" , к.е.н. Катерина Шилкіна.
«Зазвичай у цей час спостерігається активна підготовка до зустрічі туристів. Через карантин плани багатьох власників пансіонатів і готелів на узбережжі Чорного і Азовського морів довелося коригувати і підлаштовувати під наявні реалії. Залізний Порт, Арабатська Стрілка, Затока, Коблево активно готуються до туристичного сезону.

Арабатська Стрілка – один із курортів України, який дуже оптимістично налаштований на роботу та готується зустрічати гостей. Генічеський район – один із перших офіційно розпочав підготовку до туристичного сезону. Чимало власників готелів занепокоєні вимушеним затишшям, проте усі розуміють, що після зняття карантинних обмежень, туристи захочуть отримати максимально комфортні та безпечні умови відпочинку.

Арабатська Стрілка має велику перевагу у порівнянні з іншими курортами, оскільки широкі пляжі та велика відстань між пансіонатами надають можливість максимально безпечно проводити відпочинок та тримати дистанцію.

Все у травні поодинокі туристи проводили самоізоляцію на березі Азовського моря саме на Арабатській Стрільці. Пансіонати пам’ятають великий попит на відпочинок у 15-му році та прогнозують не меншу потребу у відпочинку після карантину.

Як показує статистика відвідування сайту more.ks.ua, кількість людей, які шукають "відпочинок на Арабатській Стрільці", починає потрохи збільшуватися. Це, зрозуміло, не ті показники, які зазвичай є в цей період, але сама по собі позитивна тенденція збільшення попиту говорить, що туристи зацікавлені у відпочинку.»

Чи готується Арабатська Стрілка зустрічати туристів
Щорічно на відпочинок до Арабатської Стрілки приїжджають тисячі туристів з дітьми. Цього року всі чекають закінчення карантину і початку туристичного сезону.
Деякі пансіонати Арабатської Стрілки вже зараз приймають бронювання номерів на липень-серпень. Деякі включили літні номера телефонів, але бронь не приймають, допоки не буде відома дата відновлення роботи громадського транспорту та залізничного сполучення. Деякі заклади розміщення вже зараз приймаюсь гостей для проведення комфортної самоізоляції.
Багато пансіонатів вже зараз думають над тим, як будуть забезпечувати безпеку туристів та яким чином залучати відпочиваючих.

Як пансіонати на Арабатській Стрільці планують забезпечувати безпеку туристів?
Основні нововведення, які будуть використовувати пансіонати - це:
- антисептики і санітайзери на території і в номерах;
- додаткова дезінфекція приміщень хімічними засобами і бактеріальними лампами;
- температурний скринінг відпочиваючих і персоналу;
- масковий режим (у всякому разі до тих пір, допоки остаточно не буде завершено карантин).

Нагадаємо, що 18 травня були опубліковані проекти тимчасових рекомендацій̆ щодо ЗНО, закладів дошкільної освіти, роботи готелів, автотранспортних перевезень, та заходів у закладах фізичної культури та спорту під час ІІ та ІІІ етапів виходу з карантину, які вже з другого етапу виходу України з карантину дозволяють працювати готелям.

Чи готується Арабатська Стрілка зустрічати туристів
Чи безпечно купатися в морі?
Головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко заявив, що в цьому сезоні ми зможе купатися. «Ми провели ряд консультацій з інститутом епідеміології і інфекційних хвороб Національної академії медичних наук. Фахівці підтвердили, що морська сіль разом з ультрафіолетовим випромінюванням сонця знищує збудника коронавирусной хвороби. Пляжний сезон буде дозволено відкрити», - заявив він.

Як туризм України буде виходити з карантину?
Грунтуючись на п'яти етапах виходу України з карантину, складена таблиця з орієнтовними датами кожного етапу карантину. Таблиця складена за умови, що кожен етап не буде тривати більше 10 днів.

Чи готується Арабатська Стрілка зустрічати туристів
Информация
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.